Virtuální prohlídka +420 235 301 321 Servis
czech arrow
Friabilimeter

Friabilimeter

Rychlé a jednoduché<br> provádění měření

Rychlé a jednoduché
provádění měření

Robustní <br>provedení

Robustní
provedení

Zjednodušená<br> analýza sladu

Zjednodušená
analýza sladu

FRIABILIMETER slouží ke stanovení křehkosti sladu
bezprostředně po výrobě nebo před použitím

scroll
Představení TECHNICKÉ ÚDAJE

FRIABILIMETER - zkoušečka sladu

FRIABILIMETER slouží ke stanovení křehkosti sladu bezprostředně po výrobě nebo před použitím. Metodou Chapona (EBC) určí sklovitý a rozpustný podíl sladu. Zkušební dávka sladu je 50 g, přičemž slad se umístí do síťového bubnu. Pryžový váleček s definovaným tlakem vymele při otáčení bubnu křehký podíl do misky. Metoda určení stupně křehkosti sladu odpovídá mezinárodní metodě (IM).

  • nekomplikovaná mechanická analýza
  • praktické prohlášení o hodnotě vaření
  • zjednodušení analýzy sladu
  • robustní a pevná konstrukce

Funkce FRIABILIMETERU

Vzorek sladu (50 g) se mechanicky rozdělí na jeho tvrdé a drobivé složky. Zrna jsou po dobu 8 minut přitlačována na rotující síto válcem s konstantním tlakem pružiny. Drobivé části propadnou drátěným opletením. V sítovém bubnu zůstávají skelná zrna a tvrdé zlomené části. Pokud jde o složky tvrdého sladu, rozlišuje se mezi částečným hyalinem a celým hyalinem. Jednotlivé frakce se zváží a převedou na procenta.

Procentní hodnoty jsou součástí specifikace sladu mezi pivovary a sladovnami. Nadměrná sklovitost má nepříznivý účinek během procesu rmutování a scezování. Nedostatky se vyskytují v procesu vaření piva při čiření, fermentaci, zrání a filtraci mladiny, na což může mít vliv klima a odrůda.

Poslat dotaz

TECHNICKÝ LIST

 

Produkt Napětí Výstup Rozměry Hmotnost
Friabilimetr 230 V, 50 Hz 50 400x265x270 mm 12 kg

kontaktní formulář

Dejte o nás vědět…

soc soc